از این سیمان برای کاهش هزینه ها و اهداف اقتصادی استفاده می شود.
همان طور که اشاره کردیم، سیمان بر اساس نحوه سفت شدن به دو نوع هیدرولیکی و غیر هیدرولیکی تقسیم میشود. سیمان هیدرولیکی، پس از اضافه کردن آب و طی واکنش شیمیایی هیدراتاسیون یا آبپوشی سفت میشود.
در سیمانهایی با چنین ترکیباتی، سه کلسیم آلومینات وجود نخواهد داشت. دو کلسیم سیلیکات از همان روابط قبلی محاسبه میگردد.
با اضافه کردن افزودنی های هوازا همچون رزین ها، چسب ها، نمک های سدیمی سولفات و غیره در هنگام تولید کلینکر، سیمان هوازا تولید می شود. از این نوع سیمان برای افزایش کارایی بتن در مواقعی نسبت آب به سیمان در آن کم است و همچنین افزایش مقاومت در برابر یخ زدگی استفاده می شود.
سیمان پرتلند رنگی از آسیاب کردن رنگدانههای مناسب با سیمان پرتلند سفید یا خاکستری معمولی تولید میشود. اینکار امکان تولید بتن یکنواخت تر و بادوام تری را نسبت به اختلاط ساده بتن با رنگدانهها فراهم میکند، زیرا روش اختلاط رنگدانه در به دست آوردن رنگ یکنواخت در بتن مشکل دارد. اکثر رنگدانههای سیمانی غیر آلی هستند.[۱۸]
اکسید آلومینیوم : اکسید آلومینیوم به تنظیم زمان گیرش سیمان و همچنین افزایش مقاومت آن کمک میکند.
این بلوکها به دلیل دوام و مقاومت بالا، به ویژه در مناطق با شرایط آب و هوایی سخت، بسیار محبوب هستند.
آب بندی: سیمان تا حدی میتواند آب را به خود جذب کند و مانع نفوذ آن به داخل بتن یا ملات شود.
تولید سیمان فرآیندی پیچیده است که شامل مراحل زیر میشود:
اهمیت سیمان در صنعت ساختمان تنها به دلیل نقش آن در تولید بتن محدود نمیشود، بلکه قابلیتهای مختلفی که سیمان به سازهها میبخشد نیز بسیار مهم است. سیمان موجب میشود که سازهها از نظر مقاومتی و پایداری، قابلیت اطمینان بالاتری داشته باشند. همچنین، استفاده از سیمان در ترکیب با دیگر مواد ساختمانی، امکان ایجاد طرحها و اشکال متنوعی را در معماری فراهم میکند.
منظره هوایی از کارخانه سیمان پرتلند اَش گروی غربی در دورکی، اورگان
جدول زیر، درصد استفاده از مواد اصلی در ترکیب سیمانهای معمولی را نمایش میدهد:
افزایش اسلامپ بتن با نسبت آب به سیمان پایین در کوتاهمدت
این کورهها، مشاهده منبع نیاز به یک سوخت فسیلی با انرژی ورودی حدود ۸۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم کلینکر، در مقایسه با حدود ۱۴۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم برای کورههای فرآیند تر دارد.